Vaspiatta – kawa o głębokim smaku

Vaspiatta – kawa o głębokim smaku

Każdy kawosz stanął kiedyś  przed wyborem: którą kawę wybrać? Nie jest to wszak łatwe zadanie, zwłaszcza, gdy dostępnych opcji jest tak wiele. Kawy różnią się intensywnością, krajem pochodzenia oraz rodzajem ziaren, co wcale nie ułatwia decyzji, którą należy podjąć. Wyborem może być Vaspiatta, kawa wypalana we włoskim stylu, stworzona miłości do kawy i zbierana w różnych regionach świata, zapewniając tym duży wybór miłośnikom kofeiny. 

 

Kawa na każdą okoliczność

Vaspiatta to kawa, która sprawdzi się zarówno o poranku, jak i na spotkaniu ze znajomymi, czy w trakcie leniwej, popołudniowej przerwy. Dzięki starannie wybieranym ziarnom, kawa ma w sobie pełnię aromatu i głębie smaku, sprawdzając się zarówno do przyrządzenia pobudzającego espresso, włoskiego cappuccino, czy mlecznego i puszystego latte macchiato. 

 

Z różnych zakątków świata

Vaspiatta nie jest kawą, której ziarna zbierane są w jednym miejscu. Dzięki podróżom w najodleglejsze zakątki planety, dostępnych jest wiele wariantów, wśród których każdy miłośnik dobrej kawy odnajdzie coś dla siebie. Vaspiatta oferuje kawę z Kolumbii, Brazylii, czy Etiopii, więc ziarna z każdego z tych krajów, dzięki unikalnym warunkom klimatycznym i odmianom, mają inny, niepowtarzalny smak. 

Wśród kaw Vaspiatta dostępne są również:

– Vaspiatta Crema Italiana, delikatna, dobrze komponująca się z mlekiem;

– Vaspiatta Buongiorno Amore, doskonała do przygotowania espresso;

– Vaspiatta Crema Speciale o delikatnym, orzechowym aromacie;

– Vaspiatta Africana z nutami cytrusów, lawendy i gorzkiej czekolady;

– Vaspiatta Mattino, idealnie pobudzająca o poranku;

– Vaspiatta Espresso o głębokim smaku;

– Vaspiatta Roma Classica, sprawdzająca się do cappuccino. 

 

Kawy Vaspiatta zadowolą zarówno prawdziwych znawców, jak i zwyczajowych smakoszy. Dzięki ilości odmian i smaków, każdy odnajdzie swojego faworyta. Jest to kawa na każdą okoliczność, a także doskonały pomysł na prezent dla kogoś, kto uwielbia delektować się głębokim smakiem Arabiki.